Krachtige antilichamen tegen SARS-COV-2 ontdekt

    Dat er snel werkzame antilichamen tegen SARS-CoV-2 uit het SARS-virus zijn gevonden, is geen verrassing, volgens Sanders. “Je kan de vriezer open te trekken en je kunt de antilichamen tegen het virus van toen onderzoeken. Dat ligt anders als je antilichamen wilt onderzoeken tegen het onlangs uitgebroken coronavirus.”

    Geschikt voor risico-groepen
    En toch is men er in het Amsterdamse UMC dus in geslaagd om krachtig antilichamen tegen SARS-CoV-2 te identificeren. De ontdekking heeft verstrekkende gevolgen in het geval van een tweede uitbraak. Op basis van de vondst van de krachtige antilichamen kunnen doeltreffende medicijnen ontwikkeld worden voor de behandeling van reeds besmette personen. Ook kan er een passief vaccin worden gemaakt, legt Sanders uit. “Dit vaccin zou geen geheugen-component hebben, je gaat er niet zelf antistoffen van aanmaken, maar je krijgt antistoffen geïnjecteerd. Je moet denken aan een vaccin dat tijdelijk bescherming biedt, maar wellicht toch wel zo’n 2 maanden.” Dit is een belangrijke uitkomst voor mensen in de zorg, die met coronapatiënten werken: zij zijn beschermd en kunnen hun werk veilig uitvoeren. Ook groepen die extra gevoelig blijken voor het virus, namelijk ouderen en mensen die een hoger risico hebben op complicaties, door onderliggende gezondheidsproblemen, zouden gebaat zijn bij een dergelijk tijdelijk vaccin. Dit zijn groepen die zeer mogelijk slecht zouden kunnen reageren op een normaal vaccin, omdat hun lichaam moeite heeft met het zelf aanmaken van antistoffen tegen het coronavirus.
    Meer lezen kan je op: https://www.scientias.nl/amsterdamse-wetenschappers-ontdekken-krachtige-antilichamen-tegen-sars-cov-2/

     

    Please publish modules in offcanvas position.