Deze senecente cellen zijn cellen die niet meer delen en hoe ouder we worden hoe  minder goed dat ze afgebroken worden. Deze cellen beschadigen daarboven nog eens andere goede cellen in haar buurt wat voor bepaalde oudersziekten kan zorgen. Deze cellen zijn wel van belang om slechte cellen te laten stoppen met delen zoals kankercellen of beschadigde cellen. Maar dat de deling van de cel gestopt is zijn ze niet meer nuttig en moeten ze verwijderd worden uit het lichaam.

    Tijdens het onderzoek verwijderde de onderzoekers de senescente cellen bij de muizen. Dit resulteerde dat het verouderingsproces van de muizen vertraagd werd hierdoor leefden de muizen gemiddeld  17 tot 35%  langer. De muizen hadden daarboven op ook minder last van bepaalde ontstekingen.  Voor de positieve gevolgen moesten er maar 60 tot 70 van de senescente cellen verwijderd worden. Dit is een hoopvol resultaat voor de toekomst in de bestrijding van ouderdomsziekten. Daarom zal er in een latere fase waarschijnlijk ook testen worden uitgevoerd op mensen om te zien of het resultaat hetzelfde is als bij de muizen. 

    Meer info kan je vinden op volgende sites: 

    http://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/mayo-clinic-researchers-extend-lifespan-by-as-much-as-35-percent-in-mice-2/

    http://www.scientias.nl/wetenschappers-verlengen-het-leven-van-de-muis-met-35-procent/

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.

    Please publish modules in offcanvas position.