Chocoladefabrikant Callebaut legde de productie in juli noodgedwongen een maand stil na de ontdekking van Salmonella. Het reinigen van de productielijn duurde uiteindelijk een maand.

    Jolien Meesters onderzoekt hoe Salmonella een slijmlaag maakt.

    Deze slijmlaag zorgt ervoor dat hij beter kan plakken aan oppervlaktes en potentieel ook in je darmen. Het slijm werkt ook als een schild en zorgt ervoor dat stoffen die schadelijk zijn voor Salmonella, zoals schoonmaakmiddelen, niet Salmonella zelf raken en dus ook slechter werken. Bovendien werkt het slijm als een soort van gel die Salmonella beschermt tegen uitdroging.

    Waarom was bij chocoladefabrikant Callebaut zo’n grondige schoonmaakperiode nodig? Kom het te weten op https://www.eoswetenschap.eu/voeding/waarom-salmonella-zo-hardnekkig-en-gevaarlijk

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.