Hoe een oude Azteekse landbouwtechniek de monden van de toekomst kan voeden

    Nu steden uit hun voegen groeien en de noodzaak voor lokaal geproduceerd voedsel groeit, bieden de ‘drijvende tuinen’ van de Azteken mogelijk uitkomst.

    Honderden jaren geleden, in de tijd van de Azteken, vertrouwde de bevolking in Mexico op zogenoemde chinampa’s: een droog gelegd stuk land waar verschillende soorten groenten ontkiemden. Tijdens de Azteekse periode (1325 – 1521) groeiden de lokale steden aanzienlijk en had men te maken met een hoge regionale bevolkingsdichtheid. Er was grote behoefte aan nieuwe manieren om de honger van mensen te stillen. En dus legden de Azteken wegens te kort aan land chinampa’s aan die steden van voedsel moesten voorzien. Nu we wederom te maken krijgen met dezelfde uitdagingen als deze oude beschaving, vroeg onderzoeker Roland Ebel zich af in hoeverre de Azteekse landbouwtechniek een oplossing kan zijn in onze huidige maatschappij.

    Lees verder op scientas.nl

    ©2024 Natuur en Wetenchap vzw All Rights Reserved.