WauW! Wetenschap 2019Op donderdag 10 januari geven wij de WAUW! Wetenschap... show in 't Schaliken in Herentals.
Wij hebben een voorstelling om 9u15 en eentje om 13u00.

Voor meer info kan u contact opnemen met onze projectleider Sus op 014/21.55.65 of via sus@natuurenwetenschap.be

WAUW!Wetenschap 2018 Herentals

Vandaag maakten bijna 700 jongeren uit de derde graad van het basisonderwijs op een spectaculaire manier kennis met diverser vormen van wetenschap tijdens onze wetenschapsshow WAUW! Wetenschap. 
Gastsprekers vandaag waren onder andere Arne van Antwerpen over de boeiende relatie tussen wiskunde en wetenschap, Joeri Cortens van Natuurpunt met een toffe uiteenzetting over de natuur en Prof. Hans Van Dijk met een voordracht over zijn grote passie vlinders. Stuk voor stuk mensen met een passie voor hun beroep waar wetenschap zo een belangrijke rol speelt.

En natuurlijk mochten ook de teams van Freesing Physics (Universiteit Leiden) en Technopolis mochten niet ontbreken voor ons wetenschapsduel.

Een fantastische belevenis!

Bekijk hier de foto's

Voorstelling Wauw ... Wetenschap

.

Dinsdagmorgen 12 januari zijn we met het zesde leerjaar meteen vertrokken naar de REX. Toen we er aankwamen stond de hal helemaal vol. We zagen oude bekenden en nieuw publiek. 
Tijdens de voorstelling werd er vooral reclame gemaakt voor dingen  die te maken hadden met wetenschap. Er was een man van “Natuur en Wetenschap” die veel uitgelegd heeft.

Zo vertelde hij over Belgische wetenschappers en uitvindingen. Wist je trouwens dat de motor in de huidige auto, asfalt,plastic, parkeersensoren en het wereldwijde web Belgische uitvindingen zijn en dat je  om een pil tegen Kanker te maken €895 000 000 en 14 jaar tijd nodig hebt?

Er is ook iemand van “Natuurpunt” komen vertellen over biologie en communicatie van insecten.
Daarna hebben er enkele studenten  van een universiteit in Leiden uit Nederland en enkele medewerkers van Technopolis met vuur en vloeibaar Stikstof “gespeeld”. Ze toonden ons superleuke en gevaarlijke  proeven.

meer info op website Natuur en wetenschap

bron: http://www.sjbcollegemol.be/cms/index.php/uw-kind/3de-graad-5de-6de-leerjaar/6de-leerjaar/103-voorstelling-wauw-wetenschap

 

wauw htals6

Met Wauw! Wetenschap serveert vzw Natuur en Wetenschap een bijzonder leerrijk programma voor kinderen uit het zesde leerjaar van het basisonderwijs. En het leukste is dat de jongens en meisjes een pak informatie te slikken krijgen terwijl ze er ook nog eens veel pret aan beleven. 

© 2024 Natuur en Wetenschap vzw All Rights Reserved. Voor vragen: webmaster@natuurenwetenschap.be